3e ronde IFS contractondertekening

Acht bedrijven krijgen overheidsinvestering bij 3e IFS ronde

19-07-2019

Acht bedrijven zijn in de 3e ronde van het Innovation in Firms (IFS) pilot programma in aanmerking gekomen voor een overheidsinvestering, de zogeheten “matching grant.” Deze ondernemingen hebben met de ondersteuning van het ministerie van Handel, Industrie en Toerisme (HI&T) via het IFS-pilot programma op vrijdag 19 juli 2019 een contract daartoe getekend.

Het Ministerie ondersteunt bedrijven met het verhogen van hun productie, productiviteit en innovatie. Vanuit het Innovation in Firms (IFS) programma worden dan lokale bedrijven in het bijzondere Kleine- en Middelgrote Ondernemingen (KMO’s) ondersteund en  wordt de samenwerking in clusterverband bevorderd. De toegevoegde waarde van clusters is, dat het netwerk en de samenwerking tussen bedrijven, kopers en verkopers wordt versterkt. Dit kan ertoe leiden dat de productie, productiviteit, het concurrentievermogen, innovatie en het martkaandeel van de lokale bedrijven wordt verhoogd.

Fase 3 van het IFS-pilot project is gestart in december 2019. Na de oproep voor het indienen van de voorstellen, waarbij er 23 project voorstellen zijn ingediend, is de screening gedaan door de relevante experts. Hieruit zijn er 17 bedrijven geselecteerd voor het ontwikkelen van hun development plan en deze te presenteren aan de pitch voor de IFS Advisory Committee.

Van de 17 bedrijven die gepitched hebben zijn 8 gekozen om een “matching grant” te ontvangen.

De bedrijven die in de 3e ronde in aanmerking komen voor een matching grant zijn:

  1. Amea Cashew & Pineapple Industries NV:

Fresh pineapple, processed and packed pineapple products

  1. Lodgeholders Upper Suriname (LBS):

Brokopondo Toerisme Cluster

  1. Coronie Tourism Cluster: 

Services to enhance community and agro tourism in the District Coronie

  1. Para Laboratories N.V.

Fruit Powders, Preserved Fruits and Fruit Syrups

  1. Paramaribo Live Museum Cluster:

Services to increase attractiveness in Paramaribo

  1. Padre Nostro:

Expansion and diversify current production facility to export and expand local market share of the product “Padre Nostro Gelato

  1. Slimgas NV:

SLIMGAS BIOGAS REACTORS

  1. Zeph’s Woodcrafts:

Woodcrafts innovation project for international market acces.