HI&T hield Internet of Things Conferentie

HI&T hield Internet of Things Conferentie

09-07-2019

Het ministerie van Handel, Industrie en Toerisme (HI&T) heeft op 28 en 29 juni 2019 de tweedaagde IoT (Internet of Things) Conferentie in het KKF gebouw gehouden. Tijdens de opening van de Conferentie is door de diverse sprekers benadrukt, dat Informatie Technologie broodnodig is in deze tijd. Minister Stephen Tsang wees zelfs erop, dat als we niet investeren in de technologie, we als landen achter zullen blijven.

Binnen het Suriname Business Climate and Innovation Programme (SUBCIP) dat in samenwerking met de Inter-Amerikaanse Ontwikkelingsbank (IDB) wordt uitgevoerd, heeft het Ministerie het Fab Foundation Suriname-project geïnitieerd en heeft het de deelname van acht (8) studenten aan Fab Academy 2019 verzekerd. De deelname van deze studenten is bereikt geworden door samenwerking met ManifactLaKaz Lab in Frans-Guyana, IoT-lab en Stichting Probitas in Suriname.

Met deze conferentie is aan Fab Academie participanten een platform geboden om presentaties te geven van de door hen uitgevoerde projecten. Middels een expo konden de aanwezigen kennismaken met de diverse prototypes, die de studenten hebben ontwikkeld. Ook vond op 28 juni de formele opening van het IoT Lab van IT Core plaats,dat deels gefinancierd is vanuit het SUBCIP Programma. Theo Boomsma, die de trekker van dit project is, gaf een korte uiteenzetting over de verschillende mogelijkheden die de Fablab biedt.