HI&T HOUDT MOSLIMVRIENDELIJKE TOERISME WORKSHOP

HI&T HOUDT MOSLIMVRIENDELIJKE TOERISME WORKSHOP

16-07-2019

Het ministerie van Handel, Industrie en Toerisme (HI&T) organiseert van 15 tot en met 17 juli 2019 in samenwerking met de “Islamic Centre for Development of Trade” (ICDT) en de “Committee for Economic and Commercial Cooperation of the Organization of Islamic Cooperation” (COMCEC) een training / workshop in het ontwikkelen van Moslim vriendelijke Toerisme in Suriname & Guyana”.

Het doel van deze workshop is onder andere het vergroten van de capaciteitsversterking van Suriname en Guyana in de “Muslim-Friendly Tourism niche”.Deze workshop zal ook bijdragen aan het faciliteren van de toeristenstroom vanuit de OIC-lidstaten.

Minister Stephen Tsang van HI&T die deze workshop opende, legde de nadruk op de vrijheid, die Surinamers hebben in het belijden van hun geloof, alsook de manier hoe wij vredelievend met elkaar leven en samen elkaars feestdagen vieren. Verder zei hij ervan overtuigd te zijn, dat met handvaten welke de private- en publieke sector aangereikt zullen krijgen tijdens deze workshop, de ontwikkeling van de nichemarkt zal toenemen.

Op de eerste dag van deze workshop werden diverse presentaties gehouden. De heer   Mr. Yasin ZÜLFİKAROĞLU (SMIIC) wees tijdens zijn presentatie op de eisen waaraan een land moet voldoen om te zeggen dat zij “Moslim tourist vriendelijk” is.

Enkele hiervan zijn: gescheiden zwembaden voor mannen en vrouwen alsook vervoer. Halal restaurants, verkoop van Moslimvriendelijke consmetica, hotels die Moslim vriendelijk zijn en dienen een gebedsplek te hebben voor hun gasten. Kortom als land zou je aan bepaalde standaarden moeten voldoen om “Moslim” vriendelijk te zijn.De workshop wordt bijgewoond door vertegenwoordigers uit Guyana, Turkye, Malaysië, Suriname, Marokko, Mauritania en vertegenwoordigers van OIC.