SSB presenteert concept nationale standaard “Specificaties voor Honing”

SSB presenteert concept nationale standaard “Specificaties voor Honing”

23-09-2019

Het Surinaams Standaarden Bureau (SSB) heeft op woensdag 11 september 2019 een concept nationale standaard “Specificaties voor Honing” gepresenteerd als feedback voor genodigden.
Deze bijeenkomst had als doel om alle betrokken personen, organisaties, instellingen, kortom de stakeholders die direct of indirect beinvloed worden door
deze standaard van informatie te voorzien en in staat te stellen om van commentaar te voorzien voor verdere finalisering.
Om een zekere ordening teweeg te brengen in de samenleving in het algemeen en in het bijzonder voor de regionale- en internationale richtlijnen voor honing is door de SSB in 2018 een Technische Commissie geinstalleerd onder voorzitterschap van Mevr. Fung A Foek.
Honing is een natuurlijke zoete stof bereid van bepaalde soorten honingbijen.
Is een puur natuurproduct en er mag geen andere stof worden toegevoegd. Honing is over het algemeen geelachtig tot lichtbruin van kleur, kan ook bleek tot kleurloos of zelfs groenig zijn en wordt altijd donkerder van kleur als het ouder wordt.
De hoop wordt uitgesproken dat door deze standaard een bijdrage wordt geleverd aan de verdere groei en versterking van de honingsector in Suriname.