Toerisme in Coronie in de lift

Toerisme in Coronie in de lift

23-09-2019

Het mangrove educatie centrum is op woensdag 18 september 2019 in aanmerking gekomen voor een overheidsinvestering van het Innovation in Firms for Suriname (IFS) pilot programma . De ondertekening werd gedaan door een vertegenwoordiger van Spang Makandra en door de waarnemend directeur van Handel, Industrie & Toerisme mvr. Yvette Rokadji. Het algemeen doel van IFS is innovatie, verhoging van productiviteit en productie van de lokale bedrijven in het bijzonder de kleine ondernemingen te bewerkstellen.
De minister is zeer blij om het feit dat na de lancering van het districtverfraaiing project in Coronie, dat dit verder is opgepakt door LVV. Met het beschikbaarstellen van deze “matching grant.” van het Innovation in Firms for Suriname (IFS) pilot programma beoogt de bewindsman Coronie tot een toerisme destinatie te maken. De diverse bedrijven die hebben meegedaan zijn een samenwerking aangegaan om een gezamenlijke branding te doen door een website op te zetten om zodoende meer toeristen aan te trekken.
De DC van Coronie Remie Tarnadi geeft aan dat ze de potentie van eco toerisme moeten benutten in Coronie. De Mangrove Educatie centrum wordt gezien als onderdeel van het totale toerisme plaatje dat ze graag willen ontwikkelen. Deze ontwikkeling zal ervoor zorgen dat iedereen in Coronie zal verdienen. De DC probeert er alles aan te doen om een representatieve slaapgelegenheid te hebben voor bezoekers, zodat er overnachtingen kunnen plaatsvinden.
De gelden zullen gebruikt worden om lokale ondernemers in Coronie een boost te geven, zodat het district er beter uit zal zien. Dit zal maken dat mensen een tussenstop zullen doen bij het mangrove educatie centrum voor een rondleiding om te weten wat er allemaal in Coronie is.
Om toerisme in Coronie nog meer te bevorderen hebben Mets en de Mangrove Educatie centrum een MOU getekend dat inhoud dat de Mets tours zal verzorgen naar het district.