Veel belangstelling voor Surinaaamse diversiteit op Horticulture expo 2019

Veel belangstelling voor Surinaaamse diversiteit op Horticulture expo 2019

02-09-2019

Met de tentoonstelling van diverse Surinaamse producten alsook de promofilmpjes van Surinaamse bedrijven in vrijwel alle branches op de “ The International Horticultural Exhibition 2019” (Beijing Expo 2019) is gebleken, dat er een grote belangstelling bestaat  voor onze diversititeit. Met name onze homeopatische producten en onze alcoholische dranken zijn in trek bij de Chinezen. Deze expo is op 29 april van start gegaan en duurt tot 07 oktober 2019 in de stad Yanqing.

Het doel van Surinames deelname aan de Beijing Expo 2019 is om bekendheid te geven aan onze unieke eigenschappen op het gebied van de natuur, ons gunstige klimaat en de enorme potentie op het gebied van Sierteelt en Toerisme. Het thema van deze expo is “Live Green, Live Better”. De balans tussen mens en natuur staat hierbij centraal. Deze balans wordt het best bewaard door het toepassen van duurzame landbouw technieken waarbij de impact op de natuur zo klein als mogelijk is. De organisator presenteert een grootschalige lay-out van bloemenlandschappen en technologische prestaties in de tuinbouw (fruit en groenten, bloemen, thee en traditionele Chinese medicijnen).

Tijdens de tentoonstellingssessie worden ook internationale tuinbouwwed- strijden gehouden, waarbij de (ongeveer) 195 landen en Internationale organisaties die participeren, meedingen naar de hoofdprijs. De Expo is een platform voor verschillende landen om de ontwikkelingen op het gebied van duurzame sierteelt / tuinbouw te presenteren. Dit wordt gedaan door  op het Expo complex, met een klassiek ontwerp de unieke tuinbouwstijl van het deelnemende land te laten zien.

Vermeldenswaard is dat, de kosten van participatie, verscheping van beursmateriaal en Booth aankleding volledig gedragen is geworden door de Horticulture organisatie. Op 21 September 2019 zal er een Suriname dag worden gehouden op de expo, waarbij alle facetten van onze cultuur met name muziek en dans zal worden belicht.