Ambassadeur Canada brengt kennismakingsbezoek aan minister Saskia Walden

Ambassadeur Canada brengt kennismakingsbezoek aan minister Saskia Walden

13-08-2021

De ambassadeur van Canada, Mark Berman heeft een kennismakingsbezoek gebracht aan minister Saskia Walden en staf van het ministerie van Economische Zaken, Ondernemerschap en Technologische Innovatie (EZ). Dit bezoek heeft op dinsdag 10 Augustus 2021 plaatsgevonden op het ministerie van EZ.

Het doel van dit bezoek was, om de band tussen de twee landen te versterken alsmede de samenwerkingsovereenkomsten te bespreken. Ambassadeur  Berman was bij de bespreking vergezeld van het hoofd van ontwikkelingssamenwerking Jessica Teasdale.

Bij het gesprek tussen de bewindslieden kwam ter sprake de diverse samenverwerkingsverbanden op het gebied van handel, economie, technische-, wetenschappelijke-, sholarships- en kennisuitwisseling van kader. Ambassadeur Berman zei blij te zijn met het bezoek en benadrukte dat hij zich op verschillende fronten sterk wil maken, door diverse investeringsmogelijkheden en samenwerkingsvormen voor ons land te vinden en zo de economie van beide landen  wil helpen versterken.

De EZ-minister was vereerd met het bezoek van de ambassadeur van Canada en sprak de hoop uit dat Canadese investeerders ook in Suriname willen investeren. Zij wees erop, dat Suriname behoefte heeft aan nieuwe exportmarkten vooral voor de gas- en olie industrie. De Ambassadeur overhandigde de minister een boek ter inzage van diverse alternatieven, die Canada te bieden heeft. Er is afgesproken via zoommeetings de gesprekken verder voort te zetten.