Ministerie EZ levert bijdrage aan bevordering ondernemerschap Brokopondo

Ministerie EZ levert bijdrage aan bevordering ondernemerschap Brokopondo

25-01-2021

Naar aanleiding van de toezegging van minister Saskia Walden van EZ bij haar bezoek aan Districtscommissaris Ludwig Mendelzoon van Brokopondo, is de ondernemerschapstraining gratis verzorgd aan 28 bestuursopzichters.

Daar ondernemers een belangrijke bijdrage leveren aan de groei van de economie, traint het ministerie van Economische Zaken, Ondernemerschap en Technologische Innovatie (EZ) zowel startende als doorstartende ondernemers in facetten van het ondernemerschap. De BO’s zijn getraind met als doel ondernemers in hun directe omgeving te identificeren, inspireren en in contact te brengen met medewerkers van de dependance aldaar, zodat zij ook getraind kunnen worden. Deze driedaagse training die van 20 januari tot en met 22 januari 2021 verzorgd is, is het eerste project van het Ministerie in samenwerking met het District Commissariaat van Brokopondo.

Bij de training “Basisvaardigheden Ondernemerschap” worden de standaardonderwerpen behandeld zoals financiële administratie, kostprijscalculatie en het Canvas model (verkort model voor het schrijven van een businessplan en basiskennis ondernemerschap). Het theoretisch gedeelte van de training gaat gepaard met groepsopdrachten en presentaties, waarbij het gemakkelijker is om de leerstof op te nemen. Het Ministerie komt organisaties/bedrijven tegemoet in hun eigen schema om het voor hen te vergemakkelijken.

Trainer Rudolf Pavion, die tevens coördinator is van de dependance Brokopondo is zeer tevreden over de deelnemers. Hij heeft hen als uitdaging meegegeven om elk ten minste twee ondernemers te identificeren en te begeleiden.

Volgens DC Mendelzoon is deze ondernemerschapstraining één van de vele trainingen, die zal bijdrage aan het stimuleren van het ondernemerschap in het district.

Na afloop van de training mochten de deelnemers met trots een certificaat in ontvangst nemen.