Nationale Standaard ”Boekingsagenten, Touroperators en Reisbureaus in Suriname” afgekondigd

Nationale Standaard ”Boekingsagenten, Touroperators en Reisbureaus in Suriname” afgekondigd

16-12-2019

Het Surinaams Standaarden Bureau (SSB) heeft als verantwoordelijke voor standaarden in Suriname met trots de Nationale Standaard “Boekingsagenten, Touroperators en Reisbureaus in Suriname” afgekondigd op 9 december 2019.

Deze standaard is de eerste aanpassing van de Nationale Standaard “Boekingsagenten en Touroperators” die in december 2014 is vastgesteld.

Dit document bevat minimale specifieke eisen voor een goede bedrijfsvoering, waardoor er wordt bijgedragen aan de optimalisering van de veiligheid van de consument.

Bij het verkopen van lokale tours werken een boekingsagent en een reisbureau in het verlengde van de touroperator. Het is dan ook noodzakelijk dat boekingsagenten en reisbureau’s, die lokale boekingen doen voor touroperators, zich aan dezelfde richtlijnen houden met betrekking tot boekingen. Vanwege deze overlapping in verantwoordelijkheden zijn de richtlijnen voor Boekingsagenten, Touroperators en Reisbureaus in deze standaard gecombineerd.

De hoop wordt uitgesproken dat deze standaard een bijdrage mag leveren aan de verdere groei en versterking van de toerismesector in Suriname. De volgende stap is het verheffen van de Nationale Standaard tot een Technisch Voorschrift.